Volvo

Volvo Car Gent bereikt mijlpaal in 40-reeks

Zeven jaar geleden liep bij Volvo Car Gent de allereerste Volvo XC40 van de lijn. Vandaag werd de 1 miljoenste XC40/EX40 geassembleerd, een mijlpaal die het blijvende wereldwijde succes illustreert van deze veelzijdige premium SUV, en van Volvo Cars’ strategie om de wagens te bouwen waar ze worden verkocht.

“We hebben vandaag een zeer belangrijke mijlpaal bereikt in de geschiedenis van Volvo Car Gent. Ik ben bijzonder trots dat we onze één miljoenste XC40/EX40 hebben geproduceerd,” zegt Stefan Fesser, plant manager bij Volvo Car Gent. “Met ons toegewijde en hoogopgeleide team volgen we Volvo’s elektrificatiestrategie, wat onder meer blijkt uit het feit dat we van dit model al meer dan 175.000 volledig elektrische auto’s hebben gebouwd.” De klant die de 1 miljoenste XC40/EX40 kocht, een leraar uit Aalst, werd uitgenodigd in de fabriek en zag zijn wagen van de lijn komen.

De Volvo XC40, die in september 2017 werd onthuld tijdens een evenement in Milaan, was Volvo’s allereerste kleine premium SUV. De wagen werd meteen een bestseller en won in 2018 de prestigieuze “European Car of the Year” award, het eerste Volvo-model in de geschiedenis dat die eer te beurt viel.

Sinds 2020 is de XC40 ook verkrijgbaar als volledig elektrische versie. Als allereerste puur elektrische Volvo die op schaal werd gebouwd, effende deze wagen het pad voor Volvo Cars om een van de koplopers te worden in het premium elektrische segment. De auto is ook ontworpen om in de loop van de tijd nog beter te worden door middel van over-the-air updates, terwijl hij wordt aangedreven door in eigen huis ontwikkelde elektromotoren.

Eerder dit jaar werd de volledig elektrische XC40 omgedoopt tot EX40, als onderdeel van onze strategie om modelnamen voor volledig elektrische auto’s te stroomlijnen. Terwijl de laatste plug-in hybride versie van de XC40 vorig jaar werd gebouwd, blijft de naam XC40 bestaan voor de mild hybride versie, die nog steeds in productie is.

Sinds zijn introductie behoort de XC40 tot onze drie best verkochte modellen. In 2023 was de XC40 onze op één na best verkochte auto, alleen voorbijgestreefd door de XC60 middelgrote SUV, en die positie bekleedt hij nog steeds in de eerste negen maanden van 2024.

Het duo Volvo EX40 en XC40 kent een aanzienlijk succes in België en eindigde aan het einde van de eerste helft van 2024 op de tweede plaats in de rangschikking van bestverkochte voertuigen in Brussel en op de derde plaats in Vlaanderen.  Bijna 2/3 van de verkopen van dit duo zijn 100% elektrisch (EX40), waardoor het over dezelfde periode het vijfde bestverkochte elektrisch voertuig in België is. Met de Volvo EX30, die de bestverkochte bedrijfswagen is, wordt het merk Volvo het 3de bestverkochte merk in België op de elektrische markt. De toekomst van Volvo Cars in België ziet er veelbelovend uit, met een groeiende vraag naar duurzame mobiliteitsoplossingen, zegt Hamza Chaaban, Commercial Operations Director Volvo Car Belux. 

De EX40 is momenteel een van Volvo’s vijf volledig elektrische auto’s op de markt en met nog vijf volledig elektrische modellen in ontwikkeling blijven we streven naar volledige elektrificatie. Tegen 2030 willen we dat 90 tot 100 procent van alle Volvo’s die wereldwijd verkocht worden geëlektrificeerd is. De resterende 10 procent zal ruimte bieden aan een beperkt aantal mild hybrides, indien nodig.

Begin van een nieuw tijdperk

De introductie van de XC40 was het begin van een nieuw tijdperk voor Volvo Car Gent. Er werd de voorbije jaren reeds aanzienlijk geïnvesteerd in de Gentse fabriek om die om te vormen tot een  wereldwijde exporthub. De investeringen worden verder uitgebreid om vanaf 2025 ook de

populaire volledig elektrische EX30 te produceren. Dit maakt deel uit van een aanzienlijk investeringsengagement op lange termijn in Europa.

Geef een reactie