Autosport DS

Maximilian Günther nieuwe teamgenoot van Jean-Éric Vergne bij DS PENSKE in Formula E

DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT hebben de Duitse coureur Maximilian Günther gecontracteerd voor het elfde seizoen van het ABB FIA Formula E-kampioenschap. De 27-jarige Günther behoort sinds 2018 tot de sleutelfiguren in de elektrische raceklasse. Hij heeft inmiddels 83 Formula E-races op zijn naam staan, waarbij hij tien keer op het podium eindigde, vijf overwinningen behaalde en twee keer pole position veiligstelde.

Günther wordt bij het team van DS PENSKE teamgenoot van Jean-Éric Vergne, de enige tweevoudig Formula E-kampioen. Hij zal zich inzetten om hoog te scoren voor het raceteam dat afgelopen seizoen bezegelde met een keurige derde plaats. Met dit nieuwe Frans-Duitse duo willen DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT een dominante rol spelen in het elfde seizoen en meerdere podiumplaatsen behalen.

Eugenio Franzetti, Directeur DS Performance: “We zijn verheugd Maximilian Günther in ons team te verwelkomen! Hij is een ambitieuze en strijdlustige coureur die ons podiumplaatsen en vele punten kan bezorgen. Ik ben ervan overtuigd dat zijn samenwerking met Jean-Éric zeer effectief zal zijn en dat we de winnaars van vorig seizoen kunnen uitdagen om het nog beter te doen in het komende seizoen, dat op het punt staat te beginnen!”

Maximilian Günther, DS PENSKE-coureur: “Ik ben erg blij met mijn komst bij DS PENSKE. Het is een sterk team in het kampioenschap en een project met een sterke visie. We delen dezelfde ambities en zijn allemaal gedreven om aan de top van de Formula E te staan. Het vertegenwoordigen van DS Performance, een fabrikant die al meerdere kampioenschappen heeft gewonnen, is een echt voorrecht. En dat ik teamgenoot van een kampioen als JEV mag zijn, is iets waar ik ontzettend naar uitkijk. Een heel speciaal element voor mij is om weer voor Jay’s team te rijden. Hij bracht mij in het kampioenschap toen ik 20 jaar oud was. Ik ben trots om deel uit te maken van het team en enthousiast over wat we samen in de toekomst zullen opbouwen.”

Resultaten DS Automobiles sinds de start in de Formula E:

  • 121 races
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 51 podiumplaatsen
  • 24 pole positions

Geef een reactie