BMW Toyota

BMW en Toyota bundelen krachten voor brandstofcelauto’s in 2028

BMW heeft aangekondigd dat het in 2028 zijn eerste serie-geproduceerde elektrische auto op waterstof, een brandstofcelauto (FCEV), op de markt zal brengen. Deze stap biedt klanten een emissievrije aandrijflijn naast de bestaande batterij-elektrische voertuigen. BMW werkt hiervoor nauw samen met Toyota om de ontwikkeling van brandstofceltechnologie te versnellen en de waterstofeconomie te stimuleren.

Samenwerking tussen BMW en Toyota

De samenwerking tussen BMW Group en Toyota Motor Corporation richt zich op de ontwikkeling van een nieuwe generatie brandstofceltechnologie. Beide bedrijven delen de visie om waterstof als energiebron verder te ontwikkelen en infrastructuur op te zetten om deze technologie breed toepasbaar te maken. Deze samenwerking bouwt voort op de gedeelde ambitie om koolstofneutraliteit te bereiken en alternatieve aandrijfsystemen aan te bieden naast batterij-elektrische voertuigen.

Innovatieve brandstofceltechnologie

BMW en Toyota bundelen hun krachten om brandstofcelaandrijvingen te ontwikkelen voor zowel personenauto’s als bedrijfsvoertuigen. De synergiën tussen beide bedrijven zorgen voor technologische vooruitgang en lagere kosten. Dit betekent dat toekomstige FCEV-modellen van BMW en Toyota hun eigen identiteit behouden, maar profiteren van gedeelde technologische innovaties.

Eerste waterstofmodel in 2028

Na succesvolle tests met de BMW iX5 Hydrogen, is BMW van plan om in 2028 een waterstofmodel in serieproductie te introduceren. Dit model zal gebruik maken van de gezamenlijk ontwikkelde brandstofcellen en wordt geïntegreerd in het bestaande portfolio van BMW. Waterstoftechnologie wordt gezien als een aanvulling op batterij-elektrische en hybride voertuigen, waarmee BMW een breder scala aan emissievrije mobiliteitsoplossingen kan aanbieden.

Toekomstige samenwerking en infrastructuur

BMW en Toyota breiden hun langdurige partnerschap uit om de ontwikkeling van brandstofcelaandrijvingen te versnellen. De focus ligt daarbij ook op het opzetten van een breed netwerk van waterstofinfrastructuur. Beide bedrijven streven naar een duurzaam waterstofaanbod en werken nauw samen met partners in de sector om tankfaciliteiten en distributie te realiseren.

De rol van waterstof in duurzame mobiliteit

Waterstof wordt beschouwd als een veelbelovende oplossing voor wereldwijde decarbonisatie. Het biedt een effectieve manier om hernieuwbare energie op te slaan en integreert deze stabieler in het energienetwerk. BMW en Toyota zien waterstof als een belangrijke aanvulling op batterij-elektrische voertuigen, vooral in situaties waar deze niet optimaal zijn, en willen waterstofmobiliteit als een belangrijke pijler in de toekomst vestigen.

Geef een reactie