Citroën Fiat Opel Peugeot

Succesvolle Verkoopmaand voor Stellantis Nederland in LCV-segment

Stellantis Nederland heeft in augustus indrukwekkende resultaten behaald in de verkoopregistraties van lichte bedrijfswagens (LCV’s). Met 2.280 nieuwe registraties en een marktaandeel van 30,6% heeft het bedrijf zijn sterke positie in het LCV-segment verder verstevigd. Peugeot leverde met 913 registraties de grootste bijdrage aan het succes, waarbij de Peugeot Partner met 540 stuks de bestverkochte LCV binnen Stellantis was.

Innovaties op de IAA Transportation en EV Experience

De nieuwste bedrijfswagens van Stellantis, inclusief elektrische en dieselmodellen, worden uitgebreid gepresenteerd tijdens de IAA Transportation in Hannover van 17 tot 22 september 2024. In Nederland kunnen bezoekers het volledige elektrische bedrijfswagenaanbod van Stellantis ontdekken tijdens de EV Experience op Circuit Zandvoort, van 26 tot 28 september.

Op de IAA Transportation toont Stellantis de nieuwste emissievrije aandrijvingen en dieseltechnologieën, die beide belangrijk zijn in de Nederlandse LCV-verkoop. In augustus bereikte Stellantis een marktaandeel van 42,8% in het segment van volledig elektrische bedrijfswagens.

Wereldprimeurs en Nieuwe Technologieën

Tijdens de IAA Transportation onthult Stellantis zijn nieuwste modellen van Citroën, Fiat Professional, Opel en Peugeot onder de vlag van Stellantis Pro One, de bedrijfswagentak van het concern. Een opvallende wereldprimeur is de Movano Hydrogen, een waterstofaangedreven bedrijfswagen. Daarnaast worden de nieuw ontwikkelde MultiJet 4.0-dieselmotor en een innovatieve 8-trapsautomaat (AT8) gepresenteerd.

Op de EV Experience in Zandvoort kunnen bezoekers kennismaken met elektrische modellen zoals de Vivaro Hydrogen en de Fiat e-Ducato.

Sterke Start voor Peugeot 3008 en 5008

Naast het succes in het bedrijfswagensegment boekte Peugeot ook sterke resultaten in de totale automarkt (lichte bedrijfswagens en personenauto’s gecombineerd), met een marktaandeel van 6,5%, een stijging van 0,3 procentpunt ten opzichte van augustus 2023. Dit succes is mede te danken aan de sterke verkoopstart van de nieuwe Peugeot 3008 en 5008, waarvan de leveringen in augustus goed van start gingen.

De Peugeot 3008 is een sportieve fastback-SUV in het populaire C-SUV-segment en is beschikbaar met zowel een benzinemotor als een volledig elektrische versie, de Peugeot E-3008. De grotere Peugeot 5008, beschikbaar als de elektrische E-5008, biedt plaats aan zeven personen en is een van de weinige volledig elektrische zevenzitters op de markt.

Elektrisch Succes voor Stellantis

In de gecombineerde elektrische markt deed Stellantis uitstekende zaken. Eén op de vier verkochte voertuigen van Stellantis in augustus was 100% elektrisch, wat het succes van het concern in de snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen verder onderstreept.

Geef een reactie