Volvo

Volvo Cars breidt samenwerking met NVIDIA uit

Volvo Cars richt zich op het ontwikkelen van mensgerichte technologie die bijdraagt aan veiligheid en het verbeteren van het dagelijks leven. Het merk blijft trouw aan zijn kernwaarden zonder concessies te doen op het gebied van veiligheid. In plaats van technologie te gebruiken omwille van de technologie, richt Volvo zich op innovatieve oplossingen die daadwerkelijk waarde toevoegen voor bestuurders en passagiers. In dat kader kondigt Volvo nu een samenwerking aan met NVIDIA.

Software-gedefinieerde Auto’s en Volvo’s Toekomstvisie

Een cruciaal onderdeel van Volvo’s technologische ambitie is de introductie van software-gedefinieerde auto’s. Deze nieuwe generatie voertuigen combineert veiligheid, connectiviteit, data en software in één geheel. Volvo volgt hierbij een strategische technologische roadmap, waarin het de balans vindt tussen interne ontwikkeling en samenwerkingen met wereldwijde technologieleiders. Dit stelt het merk in staat snel te innoveren en gebruik te maken van de nieuwste technologieën.

De Nieuwe Volvo EX90: Een Doorbraak in Autotechnologie

De Volvo EX90 is de eerste software-gedefinieerde auto van het merk en is gebouwd op een gecentraliseerde core compute architectuur, mogelijk gemaakt door een langdurige samenwerking met NVIDIA. De auto is uitgerust met een NVIDIA DRIVE Orin system-on-a-chip (SoC), die in staat is om meer dan 250 triljoen bewerkingen per seconde (TOPS) uit te voeren. Dit systeem stuurt de geavanceerde AI-gebaseerde veiligheids- en rijassistentiesystemen aan, ondersteunt de ontwikkeling van autonoom rijden, en zorgt voor een ongeëvenaarde klantervaring.

Samenwerking met NVIDIA: Op Weg naar de Toekomst

Volvo Cars versterkt zijn samenwerking met NVIDIA om de volledige potentie van software-gedefinieerde auto’s te benutten. Later dit decennium zullen nieuwe Volvo-modellen worden gebouwd op het NVIDIA DRIVE Thor platform, dat in staat is tot 1000 TOPS – vier keer zoveel als de huidige DRIVE Orin SoC. Dit systeem gaat niet alleen efficiënter om met energie, maar maakt ook nog geavanceerdere veiligheids- en rijassistentiefuncties mogelijk.

DRIVE Thor: Toekomstbestendige Veiligheid en Autonoom Rijden

De integratie van NVIDIA DRIVE Thor in toekomstige Volvo-modellen zal het merk in staat stellen nog geavanceerdere AI-mogelijkheden te implementeren. Dit platform, gebaseerd op de NVIDIA Blackwell GPU-architectuur, biedt de mogelijkheid om zowel rijassistentie als autonome rijtechnologie verder te ontwikkelen. Volvo kan hierdoor zijn veiligheidssystemen blijven verbeteren, terwijl het tegelijkertijd de operationele kosten verlaagt en marges verhoogt.

AI-ontwikkelingen: Efficiëntere Training met NVIDIA DGX-systemen

Volvo Cars verkent verder de mogelijkheden van AI via zijn softwarebedrijf Zenseact. De NVIDIA DGX-systemen, een AI-supercomputerplatform, worden gebruikt om autonome rijtechnologie te ontwikkelen. Deze systemen optimaliseren de training van AI-modellen, wat uiteindelijk leidt tot efficiëntere en veiliger autonome voertuigen.

Veiligheid en AI: Samen Werken aan een Veiliger Toekomst

Door de langdurige samenwerking met NVIDIA en het gebruik van het NVIDIA DRIVE-platform kan Volvo Cars zijn veiligheidskennis verdiepen en toepassen bij het trainen van AI-modellen. Deze modellen helpen de voertuigen om de omgeving beter te begrijpen, wat bijdraagt aan een verbeterde rijervaring en de ontwikkeling van autonoom rijden. Volvo’s inzet op AI en veiligheid zorgt ervoor dat toekomstige Volvo-auto’s niet alleen veiliger, maar ook slimmer worden.

Toekomstige AI-capaciteiten in Scandinavië

Volvo Cars werkt hard aan het versterken van zijn AI-trainingscapaciteiten, waarbij de NVIDIA DGX AI-supercomputer een cruciale rol speelt. Dit interne trainingscentrum zal een van de grootste in Scandinavië worden, wat Volvo in staat stelt om snel en efficiënt AI-modellen te ontwikkelen die de veiligheid en prestaties van hun auto’s verbeteren.

Geef een reactie