Volvo

De nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90 op de weg; deze maand aflevering aan de eerste klanten

De volledig elektrische Volvo EX90 is klaar om de weg op te gaan. De eerste exemplaren worden nu verscheept naar Volvo-dealers in de Verenigde Staten en Europa. Deze maand nog ontvangen de eerste klanten hun nieuwe auto. De leveringen zullen tussen het vierde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van 2025 worden opgevoerd, ook naar andere markten wereldwijd.

Het Nieuwe Vlaggenschip van Volvo

De Volvo EX90 vertegenwoordigt het nieuwe vlaggenschip van Volvo Cars. Dit model stelt nieuwe normen voor veiligheid, duurzaamheid en innovatieve technologie, gericht op het verbeteren van het dagelijks leven van bestuurders. Volvo heeft hoge eisen gesteld tijdens het testen van de EX90, waarbij zelfs CEO Jim Rowan de auto aan een grondige test onderwierp tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten.

Jim Rowan: “De Beste Volvo Ooit”

CEO Jim Rowan beschrijft de EX90 als “de beste auto die we ooit hebben gemaakt.” Na een 950 kilometer lange rit door drie Amerikaanse staten onder verschillende omstandigheden, sprak Rowan lovend over de prestaties van de auto. Van het rijcomfort en de stilte in het interieur tot het geavanceerde geluidssysteem en de betrouwbaarheid van de technologie: de EX90 markeert een nieuw tijdperk voor Volvo Cars.

Een Paradigmaverschuiving in de Auto-industrie

De Volvo EX90 is meer dan een elektrische auto; het is een technologisch meesterwerk. Aangedreven door een core computing systeem, gebouwd op het NVIDIA DRIVE®-platform en ondersteund door het Snapdragon® Cockpit Platform van Qualcomm, biedt de EX90 een naadloze en intuïtieve rijervaring. Regelmatige software-updates en een always-on 5G-verbinding zorgen ervoor dat de auto in de loop van de tijd blijft verbeteren.

Geavanceerde Veiligheid en Technologie

De EX90 is ontworpen als de veiligste auto die Volvo ooit heeft geproduceerd. Hij beschikt over een reeks sensoren, waaronder lidar van Luminar, radars en camera’s, die de veiligheid en prestaties van de auto optimaliseren. Met een actieradius tot 600 km* en bi-directioneel opladen biedt de EX90 niet alleen rijcomfort, maar draagt hij ook bij aan een duurzamer elektriciteitsnet.

Start van Productie in Charleston

De productie van de EX90 begon eerder dit jaar in de fabriek in South Carolina, VS. Met een capaciteit van 150.000 auto’s per jaar, is de fabriek volledig voorbereid op het nieuwe elektrische tijdperk van Volvo. Dankzij grote investeringen in de productiefaciliteit, inclusief een nieuwe accuproductielijn, is de fabriek klaar voor de toekomst.

Met de Volvo EX90 zet het bedrijf een grote stap richting een volledig elektrische toekomst, waarbij innovatie en duurzaamheid centraal staan.

Geef een reactie