Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover Verhoogt Kredietbeoordeling met Positieve Vooruitzichten

Moody’s heeft vandaag de kredietbeoordeling van Jaguar Land Rover Automotive Plc (JLR) verhoogd. De rating voor het bedrijf is opgewaardeerd van Ba3 naar Ba2, en de kans op wanbetaling is ook verbeterd van Ba3‑PD naar Ba2‑PD. Daarnaast zijn de ratings voor de door JLR gegarandeerde leningen verhoogd van Ba3 naar Ba2. Het vooruitzicht voor JLR blijft positief.

Met de Reimagine-strategie streeft JLR naar een toekomst van luxe met duurzaamheid als centraal punt. We zijn bezig ons bedrijf te veranderen om tegen 2039 volledig CO2-neutraal te zijn. Dit houdt in dat we de uitstoot van onze eigen operaties en waardeketens willen verminderen tegen 2030, volgens wetenschappelijk onderbouwde doelen. Elektrificatie speelt hierbij een sleutelrol. Tegen het einde van dit decennium zullen onze Range Rover-, Discovery- en Defender-modellen allemaal een volledig elektrisch voertuig hebben, en Jaguar zal volledig elektrisch worden.

Als Brits bedrijf hebben we twee ontwerp- en engineeringlocaties, drie fabrieken in het VK, een centrum voor elektrische aandrijving en een batterijassemblagecentrum. We hebben ook fabrieken in China (in samenwerking met een lokale partner), Slowakije, Oostenrijk (via contractproductie met Magna Steyr), India (via contractproductie met Tata Motors Ltd) en Brazilië, evenals zeven technologiecentra over de hele wereld.

JLR is een dochteronderneming van Tata Motors Limited, dat deel uitmaakt van Tata Sons.

Geef een reactie