Porsche

Twee nieuwe varianten van de volledig elektrische Porsche Macan

Porsche introduceert met trots twee nieuwe modellen in de volledig elektrische Macan-lijn: de Macan met achterwielaandrijving en de krachtige Macan 4S. De nieuwe Macan met achterwielaandrijving, die nu beschikbaar is, staat aan de top van het leveringsgamma en biedt een indrukwekkende actieradius van maximaal 641 kilometer volgens de WLTP-norm. Deze versie legt de nadruk op efficiëntie en lange afstand, en accelereert van 0 naar 100 km/u in 5,7 seconden. Dankzij het ontbreken van vierwielaandrijving is de Macan 110 kilogram lichter dan de Macan 4, wat bijdraagt aan zijn energiezuinigheid.

De Macan 4S, met een vermogen van 380 kW (516 pk), positioneert zich tussen de Macan 4 en de Macan Turbo in het aanbod van Porsche. Deze krachtige uitvoering is uitgerust met een nieuwe motor op de achteras en een krachtige 600-ampère SiC pulsomvormer. Het systeemvermogen bedraagt 330 kW (448 pk), met een overboost tot 380 kW (516 pk). De Macan 4S accelereert in slechts 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 240 km/u, met een WLTP-actieradius tot 606 kilometer. Standaard is deze versie uitgerust met Porsche Active Suspension Management (PASM), adaptieve luchtvering, Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) en achterasbesturing, wat bijdraagt aan een verfijnde rijervaring en uitstekend comfort.

Beide nieuwe Macan-modellen delen de kenmerken van de tweede generatie van de Macan, waaronder een progressief design met een lage Cw-waarde van 0,25, wat de actieradius en het energieverbruik bevordert. Het Premium Platform Electric (PPE) maakt snelladen tot 270 kW mogelijk, waardoor de accu in slechts 21 minuten van 10 tot 80 procent kan worden opgeladen bij een snellaadstation.

Porsche heeft ook enkele esthetische updates doorgevoerd. De nieuwe kleur Slate Grey Neo is nu beschikbaar, en er zijn 20-inch Macan S-velgen toegevoegd aan het assortiment. Voor de avontuurlijke rijder is er een optioneel offroad designpakket dat de bodemvrijheid met 10 mm verhoogt en de aanrijhoek vergroot tot 17,4 graden, wat het rijden op onverharde wegen en steile hellingen vergemakkelijkt.

De Porsche Driver Experience heeft een upgrade ondergaan met een 12,6 inch gebogen display, een 10,9 inch passagiersdisplay, een head-up display met augmented reality en sfeerverlichting die kan worden aangepast aan de exterieurkleur van de auto via een nieuwe Themes-app.

De nieuwe Macan-modellen zijn nu te bestellen, met prijzen die beginnen bij €85.300 voor de Macan RWD, €88.900 voor de Macan 4, €96.000 voor de Macan 4S en €121.000 voor de Macan Turbo. Deze modellen zullen vanaf de tweede helft van het jaar beschikbaar zijn bij de Nederlandse Porsche Centra.

Geef een reactie