Alpine

Alpine A290 nu te bestellen

Alpine betreedt het tijdperk van elektrische sportiviteit met de A290. Deze nieuwe telg, met zijn krachtige proporties en een bescheiden gewicht van 1.479 kilo, belichaamt alles wat een Alpine moet zijn: prestaties, speelse rijeigenschappen en intuïtief rijgedrag. Met een koppel van 300 Nm accelereert de krachtigste variant van de A290 in slechts 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Dankzij de multilink achterwielophanging en vier hydraulische bumpstops biedt de A290 een sportief stuurgevoel, terwijl hij ook comfortabel genoeg blijft voor dagelijks gebruik. De vijfdeurs, vijfpersoons hot hatch heeft een compact formaat met een lengte van 3.990 mm, breedte van 1.820 mm, hoogte van 1.520 mm en een wielbasis van 2.530 mm. De bagageruimte bedraagt 326 liter.

De A290 GT: De eerste stap in het Alpine-universum
De A290 GT beschikt over 132 kW (180 pk) en een 52 kWh batterij. Standaard uitgerust met 19-inch Iconic-wielen en Michelin Pilot Sport EV-banden, heeft deze versie een bi-directionele boordlader van 11 kW en kan hij opladen met een maximale snelheid van 100 kW. Het interieur heeft een blauwe afwerking met een sportstuur van nappaleder en de Franse driekleur op het dashboard. Standaard zijn verwarmbare voorstoelen, getinte ruiten, automatische airco en sfeerverlichting aanwezig. De connectiviteit omvat het Alpine Portal-systeem met een 10,1-inch scherm, Google Automotive Services, adaptieve cruisecontrol en een achteruitrijcamera.

De A290 GT Premium: Stijl en comfort
Ook de A290 GT Premium heeft de 132 kW (180 pk) sterke elektromotor, maar biedt een luxueuzere standaarduitrusting. Herkenbaar aan het zwarte dak, de matblauwe daklijn en de Brembo-remklauwen in Alpine Blue, is deze versie uitgerust met Alpine Drive Sound en een Devialet audiosysteem. Het interieur is afgewerkt met nappaleder, Alpine stiksel en logo’s, en biedt extra comfort met stuurverwarming, een draadloze telefoonlader en een frameloze binnenspiegel met automatische dimfunctie.

De A290 GT Performance: Vermogen en sportiviteit
De A290 GT Performance beschikt over een 162 kW (220 pk) elektromotor en accelereert van 0 naar 100 km/u in 6,4 seconden. Voorzien van rode Brembo-remklauwen en Michelin Pilot Sport S5-banden, heeft deze variant ook zwarte chroomaccenten. Het Alpine Telemetrics-systeem laat bestuurders prestaties monitoren en optimaliseren, met gamification-elementen om het volledige potentieel van de auto te benutten.

De A290 GTS: Het beste van twee werelden
De A290 GTS combineert de uitrusting van de A290 GT Premium met de krachtigste elektromotor van 162 kW (220 pk). Het model heeft zwarte 19-inch Snowflake-wielen en rode Brembo-remklauwen, evenals een high-end Devialet audiosysteem, Michelin Pilot Sport 5S-banden, een tweekleurig nappalederen interieur en Alpine Telemetrics Premium.

De Alpine A290 is nu te configureren en te bestellen, met de eerste leveringen die eind dit jaar beginnen. Later dit jaar opent Alpine vijf nieuwe Alpine Stores in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Arnhem, ter aanvulling op de bestaande Alpine Store in Soestdijk.

Geef een reactie