Fiat

FIAT lanceert de nieuwe Grande Panda Electric in Nederland

FIAT start met de verkoop van de nieuwe Grande Panda Electric in Nederland. Het compacte model voor het B-segment – met een lengte van 3,99 meter, een doordacht interieur met ruimte voor vijf personen en een strak design geïnspireerd op de iconische Fiat Panda uit de jaren tachtig – is leverbaar in twee uitvoeringen en heeft een efficiënte elektrische aandrijflijn met een actieradius tot 320 kilometer (WLTP).

De prijzen van de Fiat Grande Panda Electric beginnen bij € 25.990 (€ 23.040 incl € 2.950 subsidie voor particulieren) voor de uitvoering (RED). Tot de standaarduitrusting behoren onder meer airco, een multimediasysteem met 10,25” touchscreen, telefoonconnectie via draadloos Apple Carplay, Android AutoTM, twee USB-C-aansluitingen, een 10” digitaal instrumentenpaneel, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, LED-verlichting rondom, cruise control, Autonomous Emergency Braking System, Lane Keeping Assist en Uconnect Services* inclusief noodhulp- en pechhulp assistentie.

De La Prima-uitvoering is leverbaar vanaf € 28.990 (€ 26.040 incl € 2.950 subsidie voor particulieren). Deze versie breidt de uitrusting verder uit met onder meer 17” lichtmetalen velgen, geïntegreerde navigatie, een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen, parkeersensoren vóór, automatische airconditioning, een draadloze smartphonelader, een regensensor en twee USB-C-aansluitingen achterin.

Beide uitvoeringen van de Fiat Grande Panda Electric zijn standaard uitgerust met een 44 kWh-accu, goed voor een actieradius tot 320 kilometer (WLTP gecombineerd). De elektromotor van 83 kW (113 pk) staat garant voor een vlotte rijervaring, met een acceleratie van 0-50 km/u in slechts 4,2 seconden (0-100 km/u in 11 seconden) en een topsnelheid van 132 km/u. De Grande Panda Electric is naar wens en zónder prijsverschil leverbaar met een unieke, geïntegreerde AC-laadkabel met een laadvermogen tot 7,4 kW of een 3-fasen 11 kW AC-boordlader. Tevens zijn beide uitvoeringen standaard geschikt voor snelladen (DC) met een laadvermogen tot 100 kW, waarmee de accu in slechts 33 minuten van 20 tot 80% is op te laden.

In Nederland komen particuliere kopers van de nieuwe Fiat Grande Panda Electric in aanmerking voor subsidie (SEPP). Bij bestelling van een exemplaar in 2024 kunnen particulieren aanspraak maken op € 2.950 subsidie. Daarmee is de Fiat Grande Panda Electric (RED) al verkrijgbaar vanaf € 23.040 en vanaf € 26.040 voor de La Prima. Daarmee vormt het nieuwste model van FIAT een zeer competitief aanbod in het volledig elektrische B-segment.

Geef een reactie