Peugeot

Alle 100% elektrische modellen van Peugeot te bewonderen op Autosalon van Parijs

PEUGEOT neemt alle modellen uit zijn 100% elektrische gamma mee naar de Autosalon van Parijs 2024. Hoogtepunten zijn de wereldpremière van de PEUGEOT E-408, evenals de nieuwe E-3008 en E-5008, die opvallen door hun indrukwekkende actieradius. Daarnaast presenteert PEUGEOT baanbrekende technologieën, zoals het Hypersquare stuursysteem en het i-Cockpit® van de volgende generatie.

Breedste aanbod elektrische auto’s

Het aanbod van PEUGEOT belichaamt drie fundamentele waarden: ALLURE, EMOTION en EXCELLENCE. Deze waarden worden toegepast in elke PEUGEOT om het rijplezier te vergroten:

  • ALLURE: Dynamisch, elegant en gedurfd design.
  • EMOTION: Rijplezier staat centraal.
  • EXCELLENCE: Focus op kwaliteit en prestaties.

PEUGEOT heeft de ambitie om een Europese leider te worden op het gebied van elektrische voertuigen. Het merk is al koploper in het elektrische B-segment in Europa, met de PEUGEOT E-208. De onlangs gepresenteerde PEUGEOT E-408 completeert de line-up, waarmee PEUGEOT nu het breedste aanbod aan elektrische voertuigen biedt onder de Europese automerken. Het gamma omvat twaalf modellen, waaronder negen personenauto’s en drie bedrijfsauto’s.

Om klanten te ondersteunen bij de transitie naar emissievrij rijden, biedt PEUGEOT van elk volledig elektrisch model ook een hybride en/of plug-in hybride versie, dankzij de geavanceerde multi-energieplatforms. Alle PEUGEOT-modellen beschikken bovendien over Connected Services en kunstmatige intelligentie, zoals ChatGPT, voor naadloze en krachtige interactie met de auto. Daarnaast biedt het ALLURE CARE-garantieprogramma eigenaren tot 8 jaar of 160.000 km volledige gemoedsrust op alle 100% elektrische modellen van PEUGEOT.

De line-up: wereldprimeurs en segmentleiders

PEUGEOT toont zijn volledige 100% elektrische line-up op de Autosalon van Parijs. Een selectie van de aanwezige modellen op de stand:

  • PEUGEOT E-208: De bestverkochte elektrische auto van Frankrijk in de eerste helft van 2024 en leider in zijn segment in Europa. Hij overtuigt met zijn aantrekkelijke design, rijplezier en elektrische prestaties met een bereik tot 410 km (WLTP).
  • PEUGEOT E-2008: De compacte SUV, levendiger en wendbaarder dan ooit, met een perfecte combinatie van elegantie en prestaties.
  • PEUGEOT E-308: De compacte hatchback die een perfecte balans biedt tussen dynamische prestaties, futuristisch design en geavanceerde functies.
  • PEUGEOT E-3008: De nieuwe Fastback SUV van PEUGEOT scoort punten met zijn vernieuwde design. De nieuwe Panoramic i-Cockpit® met een 21-inch gebogen display zorgt voor een meeslepende en high-tech rijervaring, terwijl hij de beste elektrische prestaties in zijn segment biedt. PEUGEOT presenteert in Parijs de Long Range-versie van de PEUGEOT E-3008, met een rijbereik tot 700 km (WLTP).
  • PEUGEOT E-5008: De SUV met zeven zitplaatsen en een bereik tot 668 km (WLTP). De SUV biedt een unieke combinatie van comfort, modulariteit en technologische innovatie, voor een uitzonderlijke rijervaring.
  • PEUGEOT E-408: De fastback combineert een onverwacht en opvallend design met uitstekende efficiëntie. De PEUGEOT E-408 beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs.

Naast statische presentaties, nodigt PEUGEOT bezoekers uit om de 100% elektrische line-up te proefrijden bij La Seine Musicale in Boulogne-Billancourt, waar een volledig testcentrum wordt opgezet.

Technologische innovaties

Behalve kennismaken met het omvangrijke gamma van het merk, kunnen bezoekers ook de PEUGEOT INCEPTION Concept ontdekken. Dit concept herdefinieert het interieur volgens de visie van PEUGEOT. Zo beschikt de binnenruimte over een vlakke vloer dankzij het STLA BEV-platform en zorgt het samen met de ultracomfortabele stoelen voor een ervaring die vergelijkbaar is met een luxe lounge. Het design is een moderne interpretatie van het DNA van het merk. De kwalitatieve kenmerken van de interieurs van PEUGEOT blijven dus behouden, terwijl er op het gebied van grondstoffenbesparing, gewichtsreductie en afvalminimalisatie een nieuw niveau van duurzaamheid wordt bereikt dankzij innovatieve technieken.

INCEPTION Concept biedt bovendien een voorproefje van de nieuwe i-Cockpit®. Mede dankzij de Hypersquare, ondergaat de bestuurderscockpit een grote evolutie op het vlak van ergonomie. Het revolutionaire, nieuwe stuurwiel biedt een nieuwe natuurlijke besturing die tevens intuïtiever is, met als resultaat puur rijplezier. Bezoekers kunnen deze technologie zelf ervaren via een simulator op de stand. Tegen 2026 doen de Hypersquare en het nieuwe i-Cockpit® hun intrede in de modellen van PEUGEOT.

Rijk aan vermaak

Tijdens de Autosalon biedt PEUGEOT een scala aan activiteiten. Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder WEC-evenementen met onder meer de aanwezigheid van de PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar zelf, maar ook de coureurs Jean-Éric Vergne en Nico Müller. Daarnaast kan men de spelers van Stade Toulousain rugbyclub ontmoeten en fototentoonstellingen bezoeken van YELLOW KORNER en Laurence Laborie.

Ook de duurzame samenwerkingen van PEUGEOT, zoals met Under The Pole en Born Free, die zich richten op onderwijs, milieubescherming en biodiversiteit, worden gepresenteerd op de stand tijdens de Parijse Autoshow.

De Autosalon van Parijs 2024 vindt plaats van 14 t/m 20 oktober 2024 in het Paris Expo Porte de Versailles te Parijs, Frankrijk.

Geef een reactie