DS

PALLAS en ÉTOILE: nieuwe uitvoeringen voor DS 3 en DS 7

Na de DS 4 waarvan in april het leveringsgamma werd vernieuwd, worden nu ook de DS 3 en DS 7 geleverd in de nieuwe uitvoeringen PALLAS en ÉTOILE. Met twee uitrustingsniveaus in het aanbod streeft DS Automobiles naar een overzichtelijker productaanbod, meer duidelijkheid voor de klant en een verbeterde klantervaring.

De naam PALLAS maakt een comeback bij DS Automobiles. Die verscheen voor het eerst in 1964 als topuitvoering om te voldoen aan de verwachtingen van de meest veeleisende klanten. De toenmalige DS Pallas werd vervaardigd met grote aandacht voor detail en luxe. Dat historische model is nog altijd een maatstaf voor DS Automobiles. Nu, zestig jaar later, keert de uitvoering terug met hetzelfde doel als destijds: de Franse expertise belichamen met een royale uitrusting die perfect past bij de eisen van de segmenten waarin DS Automobiles de modellen aanbiedt.

Aan de top van het assortiment staat de uitvoering ÉTOILE, een zeer Parijse naam. Voorheen heette de Place Charles-de-Gaulle immers Place de l’Étoile. In het midden daarvan staat de Arc de Triomphe. De brede lanen die vanaf het plein de stad in lopen, vormen vanuit de lucht gezien een ster, wat in het Frans ‘étoile’ is. De nieuwe uitvoering ÉTOILE verwijst ook naar de hoogste onderscheiding die sinds eeuwen aan dansers van de Parijse Opéra wordt toegekend. De sfeer van kunst, architectuur, creativiteit en expertise komt terug in de hoogwaardige, met Alcantara® of Nappa-leer beklede interieurs van DS Automobiles.

De nieuwe uitvoeringen PALLAS en ÉTOILE hebben elk een eigen badge. Bij de PALLAS-uitvoering combineert de badge de deur van een Parijs paleis met de historische as van Parijs – van de Arc de Triomphe du Carrousel op de Place du Carrousel, via de obelisk op de Place de la Concorde, de Arc de Triomphe op de Place Charles de Gaulle en de Grand’ Arche de la Défense. De badge van de ÉTOILE-uitvoering geeft een brede lichtbundel weer, die de twaalf lanen belicht die samenkomen op de Place Charles-de-Gaulle, tot 1970 Place de l’Étoile genoemd.

DS 3 PALLAS en ÉTOILE
De DS 3 heeft in elke uitvoering dezelfde kenmerken, zoals de Gloss Black DS WINGS met verchroomde accenten op het front, verchroomde logo’s en zwarte naafdoppen op de wielen. Het uiterlijke verschil tussen beide uitvoeringen is dat de PALLAS is voorzien van 17-inch lichtmetalen DUBLIN-wielen (18-inch NICE-wielen zijn optioneel). De ÉTOILE-uitvoering is standaard uitgerust met 18-inch lichtmetalen NICE-wielen. Lichtmetalen 18-inch TOULOUSE-wielen zijn een optie voor de 100% elektrische E-TENSE-versie.

De DS 3 PALLAS zet de traditie van de originele DS Pallas voort met interieurbekleding Perruzi Silicon Fabric en DS Basalt Black Canvas (beide stof), met de optie van generfd Basalt Black leder. Het interieur van de DS 3 ÉTOILE is bekleed met Basalt Woven Fabric in combinatie met Alcantara® en optioneel met Criollo Brown nappaleer en elektrisch verstelbare stoelen.

Er zijn ook optiepakketten. Voor de DS 3 PALLAS is er het Comfort Pack (met verwarmbare voorstoelen, vloermatten voor- en achterin en PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START) en het Tech Pack (inclusief DS IRIS SYSTEM met ChatGPT, Vision 360 met digitale camera voor en achter voor video-assistentie bij lage snelheid, draadloos opladen van smartphones en een extra USB-aansluiting).

Voor de DS 3 ÉTOILE is een FOCAL Electra® Sound System optioneel beschikbaar, evenals het Total Tech Pack (DS DRIVE ASSIST level 2 semi-autonoom rijden, head-updisplay, DS MATRIX LED VISION-koplampen en draadloos opladen van smartphones) en het Range Pack voor de elektrische E-TENSE-versie (warmtepomp en 11 kW-boordlader).

De ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY Collection completeert het gamma van de DS 3 en is voorzien van een met Criollo Brown nappaleer bekleed interieur. De kleur Night Flight is nu leverbaar voor alle uitvoeringen.

DS 7 PALLAS en ÉTOILE
In lijn met de snelle elektrificatie van zijn modellen verandert DS Automobiles de namen van de plug-in hybrideversies. De E-TENSE 225, E-TENSE 4×4 300 en E-TENSE 4×4 360 worden omgedoopt tot PLUG-IN HYBRID 225, PLUG-IN HYBRID AWD 300 en PLUG-IN HYBRID AWD 360.

Alle versies van de DS 7 zijn voortaan standaard voorzien van het Black Pack en in carrosseriekleur gespoten deurgrepen. De E-TENSE-badges verdwijnen van de plug-in hybrides en DS Automobiles introduceert nieuwe badges op de motorkap, afhankelijk van de uitvoering.

DS Automobiles introduceert de DS 7 PALLAS met interieurbekleding van Deep Black Alcantara®, met als optie DS Basalt Black Canvas. De DS 7 PALLAS is zeer compleet uitgerust en ook voorzien van aluminium pedalen en verwarmbare voorstoelen. Het interieur van de DS 7 ÉTOILE is bekleed met Basalt Black of Pearl Grey nappaleer.

Net als de DS 3 is ook de DS 7 beschikbaar met diverse optiepakketten. Voor de PALLAS is er het Comfort Pack met een elektrisch te openen achterklep, uitgebreide automatische airconditioning met twee zones, het FOCAL Electra® HiFi-systeem en de BRM R180-klok. Het Tech Pack omvat alarm, DS DRIVE ASSIST level 2 semi-autonoom rijden, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION cameragestuurde demping (PLUG-IN HYBRYD 225), 360 VISION, draadloos opladen van smartphones en twee extra USB-aansluitingen voorin.

Voor de ÉTOILE-uitvoering omvat het Absolute Comfort Pack geventileerde massagestoelen voorin, uitgebreide automatische klimaatregeling met twee zones en het FOCAL Electra® HiFi-systeem. Het Tech Absolute Pack omvat draadloos opladen van smartphones, twee extra USB-C-aansluitingen voorin, DS NIGHT VISION, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION cameragestuurde demping (PLUG-IN HYBRYD 225), 360 VISION en het alarm.

Beide versies van de DS 7 zijn voorzien van een 7,4 kW-boordlader met mode 3-laadkabel.

DS 7 als exclusieve PERFORMANCE-versie
DS Automobiles heeft ook een PERFORMANCE-versie toegevoegd. Die is exclusief voor de DS7 PLUG-IN HYBRID AWD 360 in de ÉTOILE-uitvoering. Deze speciale versie is voorzien van een DS Performance-badge, een Sparkling Black DS-logo, DS WINGS, Gloss Black dakdragers en raamlijsten, 21-inch lichtmetalen BROOKLYN-wielen met Gloss Black naafdoppen (optie 21-inch NEW YORK) en een nieuw AWD-logo aan de achterzijde. Voor de interieurbekleding is er keuze uit Basalt Black en Pearl Grey nappaleer. Standaard is deze versie voorzien van automatische dual-zone klimaatregeling, een draadloze oplader, twee USB-C-aansluitingen en Vision 360-camera’s. Als optie zijn ook de Total Comfort en Total Tech Packs leverbaar, evenals het Charging Pack (7,4 kW-boordlader en mode 3-laadkabel).

Ook voor de DS 7 completeert de ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY Collection het leveringsgamma. Die is standaard voorzien van DS DRIVE ASSIST level 2 semi-autonoom rijden. De kleur Night Flight is nu leverbaar voor alle uitvoeringen.

Geef een reactie