Peugeot

PEUGEOT breidt partnerschap met UNDER THE POLE uit

PEUGEOT heeft sinds mei 2024 zijn partnerschap met het diepzee-onderzoeksprogramma UNDER THE POLE uitgebreid. Dit programma richt zich op wetenschappelijk onderzoek en wereldwijde expedities, met speciale aandacht voor het vergroten van het bewustzijn over het behoud van de oceanen. PEUGEOT deelt de visie van UNDER THE POLE en heeft ervoor gekozen om educatie centraal te stellen in zijn duurzaamheidsstrategie, met een focus op concrete educatieve acties die milieueffecten hebben.

OVER UNDER THE POLE

Het UNDER THE POLE-programma, opgericht in 2008 door Ghislain Bardout en Emmanuelle Périé-Bardout, deelt met PEUGEOT de ambitie om wetenschap en technologie in te zetten voor de bescherming van het milieu, specifiek de oceanen. Het programma werkt samen met het publiek om het bewustzijn over het belang van oceanen te vergroten.

Drie missies van UNDER THE POLE

  1. Innovatieve expedities wereldwijd: Het programma organiseert expedities die gericht zijn op wetenschappelijk onderzoek in de oceanen, vooral in poolgebieden en andere afgelegen locaties.
  2. Ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek: Via het DEEPLIFE-programma wordt onderzoek gedaan naar mariene vegetatie in de mesofotische zone (30 tot 200 meter diep) en de rol daarvan in het mariene ecosysteem. De huidige missie, die loopt tot 15 oktober 2024, onderzoekt of mediterrane ecosystemen op deze diepten als toevluchtsoord kunnen dienen bij klimaatverandering. Deze studies zijn cruciaal voor het begrijpen van de relaties tussen oppervlakte- en mesofotische populaties en het treffen van geschikte beschermingsmaatregelen.
  3. Bewustwording en educatie: Het programma streeft ernaar kennis te delen en het bewustzijn over oceanen te vergroten door middel van een educatieve roadshow. Deze roadshow presenteert ontdekkingen van duikers en wetenschappers op een meeslepende manier, met als doel jongeren en het brede publiek te inspireren en informeren over mariene ecosystemen.

PEUGEOT’s Verbintenis met UNDER THE POLE

Als onderdeel van de educatieve activiteiten is PEUGEOT de ‘Official Education Partner’ van UNDER THE POLE geworden. Deze samenwerking omvat verschillende initiatieven:

  • Educatieve content: Gezamenlijk creëren van content over de expedities, wetenschappelijke programma’s en verkenningstechnieken, die wordt gedeeld via de sociale media van PEUGEOT en UNDER THE POLE.
  • Educatieve evenementen: Organisatie van evenementen tijdens de Middellandse Zee-missie van april tot oktober 2024, inclusief workshops voor schoolkinderen in Griekenland. Bijvoorbeeld, op 24 april namen vijftig kinderen uit Pteleos deel aan een workshop die strandopruiming combineerde met ontdekkingen van diepzeeduikuitrusting en een bezoek aan de expeditieboot ‘Why’. Een vergelijkbaar evenement vond plaats op 6 juni op het eiland Fourni.
  • Gezamenlijke toespraken: Toespraken op vakdagen voor de automobiel-, duik- en wetenschappelijke onderzoekssector.
  • Visuele aanwezigheid: Vermelding van PEUGEOT als ‘Official Education Partner’ op de zeilen en romp van de expeditieboot ‘Why’.
  • Transportmiddelen: Levering van twee PEUGEOT BOXER-voertuigen voor het vervoer van apparatuur voor de missies en de educatieve roadshow. De BOXER wordt gebruikt voor het transport van de duikboot en bijbehorende apparatuur, en de andere voor de roadshow door Frankrijk, die de afgelopen twaalf maanden meer dan 5.000 mensen heeft bereikt.
  • Elektrische voertuigen: Levering van drie volledig elektrische auto’s – E-208 en E-308 SW – om het dagelijkse vervoer van de teams van UNDER THE POLE te vergemakkelijken, met emissievrije modellen.

Geef een reactie