Citroën Fiat Opel Peugeot

Stellantis Pro One: innovaties in de spotlight tijdens de IAA Transportation 2024 in Hannover

Van 17 tot en met 22 september 2024 is Stellantis Pro One aanwezig op de IAA Transportation in Hannover. Dit is de grootste vakbeurs van Europa op het gebied van bedrijfswagens en andere industriële voertuigen. Stellantis Pro One heeft een sterke, leidende positie in dit segment met een marktaandeel van meer dan 28,5% in de EU30-regio. In Duitsland groeide het marktaandeel in de eerste helft van 2024 zelfs met 4 procentpunt tot ruim 45%.

Op de IAA Transportation toont de nieuwe bedrijfswagentak van Stellantis de nieuwste modellen van Citroën, Fiat Professional, Opel en Peugeot. Bezoekers kunnen uitgebreid kennismaken met een diversiteit aan varianten: de Citroën e-Berlingo Crew Van, de Opel Combo Electric, de Peugeot e-Expert Fridge met een e-PTO, de Fiat Professional e-Ducato Cargo Box en de Opel Movano Hydrogen die tevens zijn publieksdebuut beleeft. De stand van Stellantis Pro One is te vinden in Hal H13, stand C70.

Op de vakbeurs toont Stellantis Pro One de vele mogelijkheden op het gebied van conversies en opbouw, die zijn ontwikkeld in samenwerking met meer dan 450 gecertificeerde partners wereldwijd. Dit uitgebreide netwerk maakt het – samen met het groeiende aanbod van conversies die in eigen huis worden ontwikkeld – mogelijk om een breed aanbod van producten aan te bieden, variërend van kippers tot campers en bestelwagens met een aangepaste laadruimte. Al deze varianten zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van zowel particulieren als mkb-bedrijven of beheerders van grote wagenparken.

Ook is er speciale focus op de innovatieve waterstoftechnologie die nu al leverbaar is voor middelgrote bedrijfswagens van Stellantis. Binnenkort is deze technologie ook beschikbaar voor de grote bedrijfswagens. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Stellantis, op weg naar een toekomst zonder uitlaatemissie. Voor de grotere bedrijfswagenmodellen, zoals de Opel Movano Hydrogen, is een exclusieve aandrijfarchitectuur ontwikkeld die een actieradius tot 500 kilometer mogelijk maakt. In combinatie met een tanktijd van vijf minuten is de waterstofaandrijftechniek van Stellantis volledig compromisloos ten aanzien van laadvermogen, laadvolume, rijprestaties en gebruiksgemak.

In Hannover worden ook de nieuwe MultiJet 4.0-dieselmotor en de innovatieve 8-trapsautomaat (AT8) uitgelicht. Beide zijn nu leverbaar in de grootste lichte bedrijfswagens van Stellantis. De MultiJet 4.0-motor staat bekend om zijn betrouwbaarheid en levert een koppel van 450 Nm, waarmee hij behoort tot de beste in het segment van voorwielaangedreven grote bedrijfswagens. Het geavanceerde systeem met dubbele uitlaatgasrecirculatie zorgt voor betere betrouwbaarheid, betere prestaties en lagere emissies. De AT8-transmissie alleen al zorgt voor een 10% lagere CO2-uitstoot vergeleken met de vorige automaat.

Kortom, de IAA Transportation 2024 biedt een unieke kans om enkele van de belangrijkste kenmerken van het vernieuwde Stellantis Pro One-aanbod te ervaren. Het aanbod omvat twaalf nieuwe modellen met elektrificatie van de tweede generatie (zowel batterij-elektrisch als op waterstof), volledige connectiviteit voor bedrijfswagens en pick-ups en een omvangrijk aanbod van rijassistentiesystemen voor veiliger en meer ontspannen rijden.

Geef een reactie