Jaguar Land Rover

Jaguar-Land Rover biedt gezondheidsonderzoeken aan voor 4.000 medewerkers in Solihull

Jaguar-Land Rover (JLR) kondigde afgelopen vrijdag aan dat het gezondheidsonderzoeken op locatie aanbiedt aan ongeveer 4.000 productiemedewerkers in de fabriek in Solihull. Dit initiatief sluit aan bij het overheidsprogramma om de gezondheid van werknemers op de werkplek te controleren.

Werknemers aan de productielijnen van de grootste autofabrikant van het VK kunnen deelnemen aan cardiovasculaire gezondheidscontroles in de Welzijnscentra van het bedrijf, met als doel gezondheidsproblemen in een vroeg stadium op te sporen.

De regeling, gefinancierd door de gemeente Solihull, maakt deel uit van een breder programma van het Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg. Dit programma moedigt lokale overheden aan om samen te werken met werkgevers, zodat meer mensen toegang krijgen tot gratis gezondheidschecks op het werk.

De cardiovasculaire controles, die vergelijkbaar zijn met die van de NHS voor mensen ouder dan 40, omvatten onder andere een bloeddrukmeting, cholesteroltest, controle van lengte, gewicht en BMI, en een vragenlijst over leefstijl.

JLR’s Chief Medical Officer, Dr. Steve Iley, zei hierover: “JLR investeert jaarlijks £15 miljoen in wereldwijde gezondheid- en welzijnsprogramma’s, omdat we weten dat gezonde en tevreden collega’s bijdragen aan het leveren van hoogwaardige producten en een positieve toekomst voor ons bedrijf. Gezondheidscontroles zijn een fundamenteel onderdeel van preventie en daarom belangrijk in veel van onze programma’s. Onze samenwerking met de gemeente Solihull bij de Cardiovasculaire Gezondheid Checks Pilot biedt een unieke kans om bewustzijn te creëren en onze medewerkers te ondersteunen. We zijn verheugd dat we deze belangrijke controles aan ongeveer 4.000 van onze medewerkers in Solihull kunnen aanbieden voor het einde van dit boekjaar, en daarmee het geweldige werk van de NHS ondersteunen.”

Andrew Gwynne, Minister van Volksgezondheid en Preventie, voegde daaraan toe: “Het is geweldig om te zien hoe toegewijd JLR is aan het ondersteunen van de gezondheid van hun medewerkers door deze essentiële gezondheidschecks aan te bieden. We weten dat veel dodelijke ziekten kunnen worden voorkomen als we op tijd hulp zoeken. Daarom werken we samen met werkgevers zoals JLR om de toegang tot behandelingen te verbeteren en preventieve maatregelen tegen hart- en vaatziekten te bevorderen. Naast het initiatief in Solihull biedt JLR ook gratis cardiovasculaire controles aan op andere grote Britse locaties, als onderdeel van hun LiveWell- en LeadWell-programma’s voor gezondheid en welzijn.”

Geef een reactie