MINI

MINI viert 65 jaar iconische innovatie- en race-geschiedenis

Dit mijlpaaljaar is bijzonder speciaal omdat MINI een volledig nieuwe line-up introduceert, met de geliefde MINI Cooper, de veelzijdige MINI Countryman en de stoere MINI Aceman. Deze nieuwe modellen vertegenwoordigen het volgende hoofdstuk in MINI’s roemrijke geschiedenis, waarbij geavanceerde technologie wordt gecombineerd met de klassieke rijdynamiek waar MINI bekend om staat.

Bovendien zal najaar 2024 de introductie zien van de volledige nieuwe John Cooper Works-line-up, verkrijgbaar in zowel benzine- als elektrische versies. Deze high-performance modellen zetten het nalatenschap van MINI’s racegeschiedenis voort en bieden enthousiastelingen een keuze tussen 4-cilinder TwinPower-motoren en het nieuwste op het gebied van elektrische prestaties.

Dit jaar markeert ook het 60-jarig jubileum van MINI’s eerste overwinning bij de Monte Carlo Rally – een prestatie die MINI’s reputatie in de motorsport verstevigde. Passend genoeg vierde MINI dit erfgoed met een categorieoverwinning bij de 24 Uur van Nürburgring race in 2024, dankzij de uitzonderlijke prestaties van de MINI John Cooper Works PROtotype, voorbereid door Bulldog Racing.

Terwijl MINI 65 jaar automotive excellence herdenkt, kijkt het merk uit naar het voortzetten van zijn nalatenschap van innovatie, race-succes en rijplezier voor de komende jaren.

Geef een reactie