Jaguar

JLR Boekt Beste Q1 Omzet Ooit

Jaguar Land Rover Automotive plc heeft de financiële resultaten gepresenteerd voor de drie maanden tot 30 juni 2024 (Q1 FY25). De positieve voortgang in de financiële prestaties van JLR zette zich voort in Q1 FY25, dankzij hogere groothandelsvolumes, investeringen in vraaggeneratie en een gunstige prijsomgeving.

De omzet voor het kwartaal bedroeg £7,3 miljard, wat de beste Q1-omzet ooit betekent en een stijging van 5% ten opzichte van Q1 FY24. In vergelijking met Q4 FY24 was de omzet met 7% gedaald, wat te wijten is aan het aantal productie-weken in Q1 FY25 dat lager was dan in Q4 FY24.

De winst vóór belasting en uitzonderlijke posten (“PBT”) in het kwartaal bedroeg £693 miljoen, een stijging ten opzichte van £435 miljoen een jaar geleden. De EBIT-marge was 8,9%, een stijging van 0,3 procentpunt vergeleken met Q1 FY24. De hogere winstgevendheid op jaarbasis weerspiegelt verbeteringen in volume, mix en materiaalkosten, deels gecompenseerd door verhoogde marketinguitgaven ten opzichte van een jaar geleden. De winst na belasting (“PAT”) in het kwartaal was £502 miljoen, vergeleken met een winst van £323 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

De vrije kasstroom voor het kwartaal bedroeg £230 miljoen. Aan het einde van het kwartaal bedroeg de kaspositie £3,8 miljard en de netto-schuld £1,0 miljard, met een bruto-schuld van £4,8 miljard. Onze netto-schuldpositie verbeterde met £1,5 miljard ten opzichte van een jaar geleden, hoewel deze £300 miljoen hoger was dan in Q4 FY24 door de betaling van een jaarlijks dividend van £387 miljoen aan onze moedermaatschappij TML Holdings Pte. Ltd (“TML”) en andere niet-operationele posten van £96 miljoen. De totale liquiditeit bedroeg £5,3 miljard, inclusief de £1,5 miljard niet-gebruikte revolverende kredietfaciliteit die op 1 april 2026 afloopt.

Vooruitkijkend verwachten we in Q2 en Q3 beperkingen in de productie als gevolg van de jaarlijkse zomeronderbreking van de fabriek en overstromingen bij een belangrijke aluminiumleverancier. Terwijl we werken aan mitigatie en herstel, zullen we onze richtlijnen voor de belangrijkste financiële doelstellingen voor het volledige jaar handhaven, met een EBIT van meer dan 8,5% en het behalen van netto kaspositie.

Geef een reactie