Volvo

Team dsm-firmenich PostNL en Volvo Car Nederland verlengen partnership

Team dsm-firmenich PostNL en Volvo Car Nederland zijn verheugd om hun samenwerking voor de komende jaren te verlengen. Het Zweedse merk blijft het team voorzien van premium voertuigen, waarvan sinds begin 2024 maar liefst 90% van de in-race voertuigen volledig elektrisch zijn.

Historische primeur en toekomstvisie

Vorig jaar schreef Team dsm-firmenich PostNL geschiedenis door als eerste wielerploeg de gehele Tour de France met een volledig elektrische Volvo volgauto te rijden. Deze wereldwijde primeur inspireerde zowel Volvo als het team om deze duurzame koers voort te zetten.

“Wij ondersteunen de vooruitstrevende visie van Team dsm-firmenich PostNL ten aanzien van verduurzaming,” zegt Frits Giesbers, Commercial Operations Director bij Volvo Car Nederland. “Wij willen onze bijdrage vanuit Volvo graag voortzetten en deze samenwerking verder versnellen.”

Nieuwe stappen in elektrificatie

Met de verlenging van de samenwerking blijft Team dsm-firmenich PostNL uitgerust met auto’s van Volvo. Dit jaar zal 60% van deze voertuigen volledig elektrische Volvo EX40-modellen zijn. Beide partijen streven ernaar om in de toekomst hun volledige wagenpark te elektrificeren.

Marloes Poelman, Head Operations & Finance bij Team dsm-firmenich PostNL, licht toe: “Het afgelopen jaar hebben wij samen met Volvo veel getest met de volledig elektrische Volvo EX40. De resultaten waren zeer positief en bevestigden onze strategische keuze voor elektrificatie. Ons doel is om ons wagenpark volledig elektrisch te maken en zo bij te dragen aan de verdere verduurzaming van onze sport. We blijven onze grenzen verleggen, zoals ons motto ‘Keep Challenging’ dicteert.”

Duurzaamheid en veiligheid als kernwaarden

Voor zowel Volvo als Team dsm-firmenich PostNL draait duurzaamheid niet alleen om emissieloos rijden, maar ook om bredere kernwaarden. Veiligheid en duurzaamheid zijn de pijlers die beide partijen sterk verbinden. De focus ligt op veiligheid zowel in en rondom de auto als tijdens de koers. Volvo wil de kwetsbare renners en andere weggebruikers beschermen waar mogelijk.

In het aankomende wielerseizoen zal ook getest worden met Volvo’s nieuwste compacte EV, de Volvo EX30. Deze is ontworpen met de laagste CO2-voetafdruk van alle Volvo’s tot nu toe en zet een nieuwe standaard voor veiligheid. De EX30 is uitgerust met een waarschuwingssysteem dat de bestuurder visueel en auditief waarschuwt bij het openen van de portier wanneer een fietser of andere verkeersdeelnemer passeert. Deze functie versterkt Volvo’s veiligheidsvisie van ‘zero collisions’ met als hoogste ambitie geen doden of zwaargewonden meer in of rond een nieuwe Volvo.

Geef een reactie